Wijn en gastronomie

Wijn en gastronomie is de afsluiter van de opleiding Wijnkenner.

Deze cursus gaat dieper in op de combinatie van wijnen met gastronomische gerechten. De kennis van de  smaakpatronen van Franse en wereldwijnen en de diversiteit aan geuren herkennen en benoemen, wordt gelinkt aan de gastronomie. 

De cursist gaat op zoek naar het perfecte akkoord van gerecht en wijn, die in het ideale geval elkaar omhoog tillen, precies doordat ze elkaar aanvullen. Na deze cursus kan de cursist in functie van de spijskaart een wijnkaart samenstellen, en vanuit een wijnkaart de ideale wijn bij een gerecht kiezen.

Toelatingsvoorwaarden

De cursist dient verplicht de basiscompetenties te bezitten van de modules wijndegustatie Franse wijnen en wijndegustatie wereldwijnen.

Inhoud

Deze module omvat het combineren van wijnen met gerechten.

De nadruk ligt op:

  • het samenstellen van de wijnkaart in functie van de spijskaart
  • het combineren van gerechten met wijnen uit de verschillende werelddelen