Vrachtwagenchauffeur

Je kiest voor de beroepsgerichte opleiding Vrachtwagenchauffeur. Dit vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en geeft je toegang tot andere functies of betere voorwaarden. Om je diploma secundair onderwijs te behalen combineer je een aantal modules specifieke opleiding met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming (AAV).

CVO VIVO biedt een opleiding aan tot het behalen van de vakbekwaamheid van vrachtwagenchauffeur, wat betekent dat wij niet alleen de theoretische aspecten behandelen voor het behalen van het rijbewijs, maar dat wij ook modules inrichten zoals rijtechnieken (met verschillende voertuigcombinaties), onderhoud rollend materieel, goederentransport (met o.m. ADR) en talen.

Om je diploma secundair onderwijs te behalen combineer je de specifieke opleiding met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming (AAV). Je diploma behaal je van zodra je de AAV-modules en de specifieke modules succesvol afrondt. Je kan modules uit de Aanvullende Algemene Vorming tegelijk volgen met de specifieke opleiding, of je kan starten met AAV en in een tweede fase een specifieke opleiding volgen.

AAV bestaat uit verschillende modules (leerstofpakketten), die allemaal behaald (of vrijgesteld) moeten zijn om je certificaat te krijgen. Je kan voor elke module AAV kiezen tussen een minimale module (M) of een verbredingsmodule (B).

Diploma secundair onderwijs: werk 2 onderdelen af 

Aanvullende algemene Vorming

de aanvullende algemene vakken die los staan van je gekozen studierichting

Lees meer

Beroepsgerichte opleiding

het specifiek gedeelte: je gekozen studierichting of opleiding: Vrachtwagenchauffeur

Lees meer