PLC-technieker

Je kiest voor de beroepsgerichte opleiding PLC-technieker. Dit vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en geeft je toegang tot andere functies of betere voorwaarden. Om je diploma secundair onderwijs te behalen combineer je een aantal modules specifieke opleiding met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming (AAV).

De opleiding PLC-technieker bestaat uit drie pijlers. In eerste instantie worden alle basiselementen van de elektriciteit aangeleerd. Daarna volgt een flinke kluit industriële elektriciteit en tenslotte komen de heel specifieke PLC-modules aan bod.

Om je diploma secundair onderwijs te behalen combineer je de specifieke opleiding met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming (AAV). Je diploma behaal je van zodra je de AAV-modules en de specifieke modules succesvol afrondt. Je kan modules uit de Aanvullende Algemene Vorming tegelijk volgen met de specifieke opleiding, of je kan starten met AAV en in een tweede fase een specifieke opleiding volgen.

AAV bestaat uit verschillende modules (leerstofpakketten), die allemaal behaald (of vrijgesteld) moeten zijn om je certificaat te krijgen. Je kan voor elke module AAV kiezen tussen een minimale module (M) of een verbredingsmodule (B).

Diploma secundair onderwijs: werk 2 onderdelen af 

Aanvullende Algemene Vorming

de aanvullende algemene vakken die los staan van je gekozen studierichting

Lees meer

Beroepsgerichte opleiding

het specifiek gedeelte: je gekozen studierichting of opleiding: PLC-Technieker

Lees meer