Technisch tekenen

Inventor 1 - CAD-tekenen

Autodesk Inventor is een professioneel ontwerpprogramma waarmee je mechanische constructies in 3D kunt tekenen. Inventor wordt veel gebruikt door de industrie. Het programma is gratis beschikbaar voor studenten. 

MEER INFO

Inventor 2 - CAD-tekenen

Met Autodesk Inventor kan je niet alleen onderdelen maken, maar je kunt de onderdelen ook samenbrengen in een assembly of montage. Deze montage kan je ook op papier zetten en je kan de onderdelen nummeren en de afdruk voorzien van een stuklijst. 

MEER INFO

Inventor Project

Inventor Project helpt je op weg met de uitgebreide mogelijkheden van Inventor in assembly omgeving.

LEES MEER

2D AutoCAD 1

Tijdens deze opleiding leren we je een tekening opbouwen in 2D vanaf de tekeningobjecten, het plaatsen van afmetingen en teksten, tot het afdrukken van het project. Hierbij worden bibliotheekelementen (blokken) gebruikt. 

LEES MEER

2D AutoCAD 2

Tijdens deze opleiding leren we je 2D objecten sneller tekenen in functie van 3D tekenen. Opvragen van technische kenmerken gebeurt in een handomdraai. Door toepassen van parameters wordt de tekensnelheid opgedreven. Je leert ook alle mogelijkheden van de lay-out doeltreffend te gebruiken. 

LEES MEER

3D AutoCAD

Tijdens deze opleiding leren we je eenvoudige en complexe 3D tekenen. Je tekent met massieve 3D volumes (3D Solids), maar ook met vlakkenmodellen (Surfaces) en maaswerken (Mesh). Je leert ook alle mogelijkheden van de 3D lay-out doeltreffend te gebruiken en het 3D model fotorealistisch weergeven.

LEES MEER