Creatief met Photoshop

Adobe Photoshop is een bijzonder krachtig fotobewerkingspakket waarmee u professioneel foto’s kan bewerken. Het programma is momenteel een standaardpakket bij het bewerken van foto’s, opmaken van collages, moodboards, ontwerpen van flyers en affiches,… Photoshop heeft alle gereedschappen in huis om foto’s te bewerken en creatieve ontwerpen te maken met fotomateriaal. 

Doelgroep

De cursus Photoshop is voor iedereen die graag creatief bezig is: een hobbyist, de semi-professional als ook de professional die graag foto’s bewerkt of collage’s, uitnodigingen, kaartjes, flyers, affiches,… ontwerpt. Deze cursus helpt je snel op weg door de uitgebreide mogelijkheden van Photoshop. Basiskennis Photoshop is wel vereist. 

Instapvoorwaarden 

Basisvaardigheden Windows/Mac: je kan mappen aanmaken en beheerst de Windows Verkenner of de Finder in Mac. Je kan vlot een bestand openen. 

Basiskennis van Photoshop is vereist. Vooraleer te starten met deze opleiding kan je eventueel onze opleiding starten met Adobe Photoshop, Indesign en Illustrator volgen

 Deze opleiding wordt gegeven met de laatste versie van het programma nl. Adobe Photoshop CC 2017. 

Cursusinhoud


Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leert de cursist  op een efficiënte manier werken met de belangrijkste gereedschappen. We opteren voor een uitgebreid oefenpakket van afgewerkte kaartje, posters en uitnodiging met attractieve beeldeffecten.

Gecombineerd onderwijs

Dit is een ICT-module in gecombineerd onderwijs. Je hebt de mogelijkheid om de oefeningen gedeeltelijk thuis te maken. De oefeningen bezorg je aan de leerkracht via een digitaal leerplatform. Meer info tijdens de eerste les.

Al jaren ben ik gefascineerd door al wat artistiek is, gaande van naailes tot schilderkunst. In mijn zoektocht naar nieuwe technieken ontdekte ik Photoshop, en volgde één cursus. Het bleef niet bij één trimester. Na 3 jaar krijg ik er nog niet genoeg van. De Photoshop workshops waren stuk voor stuk super boeiend. Photoshop helpt me ontzettend goed bij het zoeken naar compositie, vorm en kleur, en brengt me op verrassende ideeën voor het beschilderen van mijn doeken. Mijn dochters volgen kunsthumaniora. Hun lessenpakket bevat Photoshop en Illustrator. Ze vragen geregeld mijn advies, wat ik super vind. We zijn een bron van inspiratie voor elkaar. Fotografie en Illustrator staan reeds op mijn verlanglijstje. (Dominique Denys, cursiste Photoshop workshop)

Hou me op de hoogte ICT

Wens je op de hoogte te blijven van ons toekomstig aanbod in verband met deze module? Laat gerust je gegevens na.