Medewerker bakkerij

In deze opleiding leert de cursist (banket)bakkerijproducten in opdracht helpen te bereiden, te verwerken en degen en beslagen af te bakken, om ze volgens de voorschriften van de voedselveiligheid af te werken teneinde de gemaakte producten verkoopsklaar te maken.

Structuurschema medewerker bakkerij

Medewerker Bakkerij

Modules

Gerezen Bladerdeeg Spiegeltjes En Achtjes

modules kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden

  • Broden en harde luxe (80 lt): wegen en meten, manueel en machinaal kneden van degen, bakproces: wit brood, tijgerbrood, bruin brood, meergranenbrood, witte vloerpistolets, piccolo’s, stokbrood, korenaar, zonnebrood,…
  • Zachte luxe (80 lt): broden en stukgoed op basis zachte luxe: koekenbrood, rozijnenkoekenbrood, suikerbrood, drievlecht, vijfvlecht, sandwichen, rozijnenbollen, fruitbriochen, amandelbriochen, berlijnse bollen,…
  • Taarten op basis van gistdegen (80 lt): flantaart, kersenvlaai, rijsttaart, platte kaastaart,…
  • Gerezen bladerdeeg (80 lt): verwerking van grondstoffen tot een afgewerkt product: crèmekoeken, chocoladekoeken, achtjes, boterkoeken, karamelkoeken, crème brulée koeken,…
  • Beslagen (80 lt): biscuitgebakjes met boterroom, slagroom, kookschuim, misérable, meringues, ananasgebakjes, frambozenrolletje,...
  • Vet-en kookdegen (80 lt): rode vruchtentaart, éclairs, zwaantjes, tarte maison, sint–honoré, pompadour, tijgersoezen,...
  • Bladerdeeg (80 lt): het bereiden van bladerdeeg en verwerken tot frangipanegebakjes, perengebakjes, confituurtaart, vidées, tom-pouce taart, fruitgebakjes,...

Lt = lestijden

Certificaat

Elke module kan apart gevolgd worden en wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.
De opleiding Medewerker bakkerij omvat in totaal 560 lestijden.  
De volledige opleiding wordt bekrachtigd met het certificaat MEDEWERKER BAKKERIJ.