Ijsbereider

In deze opleiding leert de cursist ijsproducten bereiden om deze te verwerken, verpakken, verkopen en/of serveren.

Structuurschema Ijsbereider

Ijsbereider

Startmodules

  • Beslagen (80 lt): biscuitgebakjes met boterroom, slagroom, kookschuim, misérable, meringues, ananasgebakjes, frambozenrolletje,...
  • Vet-en kookdegen (80 lt): rode vruchtentaart, éclairs, zwaantjes, tarte maison, sint–honoré, pompadour, tijgersoezen,...

Specialisatiemodules

Hpim5107 Ijstaart

Voorkennis startmodules vereist - modules kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden. 

  • Consumptie-ijs en sorbet (80 lt): verschillende ijssoorten, sorbets en parfaits: vanille, straciatella, speculoos, passievruchtensorbet, Grand Marnier parfait,…
  • Ijstaarten en ijscreaties  (80 lt): ijstaarten en gebakjes afwerken voor diverse gelegenheden.

Extra modules

Je kan met deze module(s) starten na het volgen van 160 lt.  

  • Verkoop (banket) bakkerij- en aanverwante producten (40 lt) - voorkennis 160 lt
  • Organisatie (banket) bakkerij- en aanverwante  (80 lt) - voorkennis 160 lt

Lt = lestijden.

Certificaat

De opleiding Ijsbereider omvat in totaal 440 lestijden. Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat.