Chocoladebewerker

In deze opleiding leert de cursist chocoladeproducten bereiden, verpakken en afwerken volgens de voorschriften van de voedselveiligheid teneinde de gemaakte producten te verkopen.

Structuurschema Chocoladebewerker

Chocoladebewerker

Certificaat

De opleiding Chocoladebewerker omvat in totaal 440 lestijden. Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat. De volledige opleiding wordt bekrachtigd met het certificaat CHOCOLADEBEWERKER.

Startmodule

  • Eenvoudige chocoladeproducten (80 lt): chocoladesnoepjes, truffels, chocoladedecoraties,…
Pralines Lolly Met Pistacheganache

Specialisatiemodules

Voorkennis startmodule vereist - modules kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden. 

  • Dessertkoekjes (80 lt): zandkoekjes, miosprits, koffieklavertjes, tartine, Russe, bokkenpootjes,...
  • Pralines (80 lt) - voorkennis 1 vereist: snij-, spuit en vormpralines met diverse vullingen
  • Chocoladestukken (80 lt) - voorkennis 1 vereist: gebruik van chocolade in functie van decoratie en garnering

Extra modules

Je kan met deze module(s) starten na het volgen van 160 lt.  

  • Verkoop (banket) bakkerij- en aanverwante producten (40 lt) 
  • Organisatie (banket) bakkerij- en aanverwante (80 lt) 

Lt = lestijden. 

Extra modules