Wat wil je leren?

Tweedekansonderwijs: diploma secundair onderwijs behalen

Diploma secundair onderwijs behalen

Het is nooit te laat om je diploma te halen! Heb je je diploma secundair onderwijs niet afgewerkt en wil je dat als volwassene toch nog doen? 
Tweedekansonderwijs (TKO) geeft je de kans om dat stap voor stap te verwezenlijken. We houden rekening met je startsituatie en je doel, en werken samen je traject uit.
Dit kan zowel overdag als ’s avonds. Een team van enthousiaste leerkrachten en trajectbegeleiders staat voor je klaar.

Informatica: bijscholen 's avonds of overdag

Les Ict8

Bijscholen op vlak van ICT

Met elk jaar meer dan 2000 inschrijvingen is CVO VIVO ondertussen een autoriteit op het vlak van ICT-cursussen in de regio Kortrijk. De meer dan 50 verschillende opleidingen zorgen ervoor dat we voor zowel beginner als expert, jong als oud, hobbyist als professional steeds weer nieuwigheden in petto hebben. De duur van de cursussen varieert: 5, 10 of 15 weken. 

Lerarenopleiding: lesgeven in het (secundair) onderwijs

Contactonderwijs

Lesgeven in het (secundair) onderwijs

Je  wil een 'krachtige' leraar secundair onderwijs worden?   Je bent al tewerkgesteld in onderwijs?  Je denkt eventueel ook aan het buitengewoon secundair onderwijs, het deeltijds beroepssecundair onderwijs, het hoger (beroeps)onderwijs, het deeltijds kunstonderwijs of het volwassenenonderwijs?  Je bent bovendien vakinhoudelijk bekwaam door je vooropleiding en / of nuttige ervaring? Volg dan de Specifieke Lerarenopleiding (SLO) waarin je begeleid wordt in je groei tot professionele leraar! 

CLIL-postgraduaat

CLIL-postgraduaat

In februari startte CVO VIVO, in samenwerking met CVO Roeselare, Hogeschool VIVES studiegebied Onderwijs en DPB West-Vlaanderen een opleiding CLIL-onderwijs, wat staat voor Content and Language Integrated Learning, algemene vakken in het secundair onderwijs in en vreemde taal. 

Techniek: technische vaardigheden ontwikkelen

Technische vaardigheden ontwikkelen

Professionele technische opleidingen organiseren voor volwassenen is een van onze pijlers. We bieden een ruim gamma van technische opleidingen aan. Er staat een goed opgeleid en gemotiveerd team klaar en bij verschillende opleidingen kan een eindcertificaat behaald worden. Niet alleen hobbyisten zijn bij ons welkom, ook professionals kunnen hun kennis en vaardigheden verder verfijnen. 

Wijn: kies een opleiding wijnkenner

Een opleiding wijnkenner volgen

Wijn: een product met bredere en groeiende verspreiding in ons consumptiegedrag. Wijnen maken integraal deel uit van de gastronomie. Kennis ter zake mag niet ontbreken. Maar hoe leer je dit alles nu ook nog appreciëren? Met het proefglas in de hand ontdek je onder de deskundige leiding van de lesgever de wereld van geuren en smaken.

Bakkerij: volg een opleiding uit ons aanbod

Start met een opleiding bakken

Kijk je ook altijd uit om te kunnen smullen van de lekkernijen bij de bakker? Ben je op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding of wens je je om te scholen of bij te scholen tot een volwaardig bakker. Dan is het aanbod van onze afdeling bakken echt iets voor jou! Je zal aangenaam verrast zijn wat je na enkele lessen reeds kan! Ons bakatelier is perfect uitgerust met al de nodige toestellen en machines.